Hotel Nizza villa rivoli

 in English // Hotel Villa Rivoli--Italiano // Hotel Nizza - Albergo Villa Rivoli--Deutch // Hotel Villa Rivoli-- WiFi

- +33 (0)4 93 88 80 25
- 10 rue de Rivoli 06000 Nice - France

hotel nice

mercredi 31 août 2016

They are talking about us " Romantisch slapen in Nice: Hôtel Villa Rivoli"


Romantisch slapen in Nice: Hôtel Villa Rivoli

Cathelijne, onze Provence-kenner, onthulde haar favoriete hotel in Nice. Op maar 2 minuten van het strand en in een heerlijke wijk. Voilà, zie hier Hôtel Villa Rivoli. Ideaal voor een stedentripje, zeker nu easyJet rechtstreeks gaat vliegen op de Zuid-Franse kustplaats.
Als inwoner van Nice, krijg ik veel bezoek van Noord-Europese zonaanbidders. Ik zag dus al snel de noodzaak om een lijst met leuke hotels op te stellen. Favoriete gasten heb ik graag in de buurt, dus die slapen in Hôtel Rivoli, om de hoek. Mijn wijk, Les Musiciens, vind ik de fijnste van Nice: een paar minuten lopen van het strand en het station, centraal gelegen maar niet in het middeleeuwse (en echt drukke) centrum, en vol mooie 19e-eeuwse architectuur. Bovendien vind je in deze wijk veel leuke kleine restaurantjes en verrassende winkels.

Eigenaresse werkte bij het Negresco

Hôtel Villa Rivoli is gevestigd in zo’n romantisch, wit Belle Epoque-gebouw uit 1860. Eigenaresse Barbara Kimmig is een goede bekende van me. Ze deed jarenlang de marketing van het beroemdste hotel van Nice: de op een suikertaart lijkende Negresco op de Promenade des Anglais, verblijfplaats van de grote namen der aarde. Vanwege haar dochter wilde ze niet meer zo vaak reizen dus stopte ze met deze baan.

Eigenaresse Barbara van romantisch hotel Villa Rivoli in Nice

Krakende parketvloeren en brocante

Drie jaar geleden zag ze in Rue de Rivoli dit oude pand te koop staan. Het was een voormalig pension voor arme ouderen en door de vergane glorie heen zag ze veel potentie. Ze kocht het en toverde het om tot een intiem, sfeervol driesterrenhotel. De parketvloeren kraken nog steeds, maar nu ruikt het er lekker naar boenwas en bloemen. Je ontbijt er met prettige klassieke muziek op de achtergrond en de 26 kamers staan vol met antiek, brocantevondsten en boeken. In de lounge staat een piano waarop gasten mogen spelen en de tuin is een heerlijk rustpunt in de chaos van de stad.

Interieur van romantisch Hotel Rivoli in Nice


Goede tips voor Nice

Barbara’s ervaring met de meest verwende gasten ter wereld zorgde ervoor dat haar kleine hotel in mum van tijd een groot succes werd. Barbara: “Ik weet dat reizigers steeds veeleisender worden. Tijdens een goede stedentrip willen mensen niet alleen een slaapadres met perfect interieur, nog belangrijker vinden ze comfortabele bedden en een echt goede service. Zoals het krijgen van bijzondere tips en insidersadressen die niet al in elke reisgids staan.” En die vijf sterren van het Negresco, mist ze die niet? “Absoluut niet! Ik geniet er dagelijks van precies het hotel te leiden waarin ik zelf zou willen logeren. Zonder te veel poespas, met de sfeer van een familiehuis!”
Kamers vanaf €87 (2 pers.), meer info: www.villa-rivoli.com. Barbara verhuurt ook appartementen om de hoek: www.nice-apart.com.
Vanaf mei 2015 vliegt easyJet dagelijks van Amsterdam naar Nice (vanaf ca. €22/enkele reis).

PLUS+

– De locatie, omringd door restaurants en winkels en op 2 minuten lopen van het strand.
– Bijzondere service voor zo’n klein hotel: babysitting, massages, korting op ligbedden bij een privéstrand, uitgebreide roomservice met onder andere een glas champagne (€6).
– Alle kamers hebben airco en gratis Wifi.

MIN-

– Sommige kamers hebben nogal kleine badkamers. Wil je dat per se niet, boek dan een chambre supérieure.

stedentrip nice promenade des anglais

Barbara’s favoriete eetadressen in de buurt van het hotel:
– Kaaswinkel La Fromagerie du Carré d’Or (voor de dag van vertrek..) (54, rue de France)
– Wijnbar/restaurant Coco & Rico (3, rue Dalpozzo)
– Restaurant Ecole de Nice (16, rue de la Buffa)
– Restaurant La Rotonde in Hôtel Negresco (Promenade des Anglais)
Blue Beach, voor de beste salade niçoise (en ook nog de goedkoopste: €15) op het strand
Reisjournaliste Cathelijne van Vliet woont al 14 jaar in Nice en kent de Provence en de Côte d’Azur als geen ander. Ze schrijft op frankrijk.nl over haar ontdekkingen.
Gastblogger-Cathelijne-van-Vliet

http://www.frankrijk.nl/2015/04/romantisch-hotel-in-nice-villa-rivoli/http://www.frankrijk.nl/2015/04/romantisch-hotel-in-nice-villa-rivoli/

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire



Blog Hotel Villa Rivoli à Nice - Tourisme à Nice & cote d'azur - Chambres à Nice - Situation de l'hotel - Réservations - Page Facebook - Hotel Calvi - Flash Hotel - Liens - Presse - Tarifs - Plan - Avis clients - Conditions générales