Hotel Nizza villa rivoli

 in English // Hotel Villa Rivoli--Italiano // Hotel Nizza - Albergo Villa Rivoli--Deutch // Hotel Villa Rivoli-- WiFi

- +33 (0)4 93 88 80 25
- 10 rue de Rivoli 06000 Nice - France

hotel nice

mardi 27 juin 2023


En onsdagseftermiddag i Nice

 
Hej och god morgon! Jag tycker att vi kastar oss in i lite bilder från Nice direkt! Annars har de en tendens att äta upp hela bloggveckan och lite annat måste vi ju ändå få in här mellan rivierabilderna, så rakt in i medelhavsvärmen på direkten så här på måndagsmorgonen tycker jag!
Pontus och jag bestämde alltså hux flux för någon vecka sedan att vi verkligen behövde åka till Nice. Det är ju en enkel resa på typ två och en halv timme, och så här års kommer man ju från 5-gradigt höstrusk till 20-gradig sensommarvärme! Hur underbart egentligen? Jag frågade min vän Gabrielle som bor i Antibes var vi skulle bo och hon tipsade om Villa Rivoli, så nu tipsar jag vidare om det!
Vi checkade in på onsdagseftermiddagen klockan tre och la vår bebis på sängen, som man ju gör. Här var han än så länge glad och frisk. Men det skulle det bli ändring på, eh. Fast en sak i taget!

Först var vi jättehungriga och Pontus gick till närmaste mataffär och köpte goda grejer. Älskar att allt är gott i franska mataffärer!
Vårt svårfotade rum hade blå brokadtapet, en öppen spis i marmor och gamla möbler.
Gården till hotellet var full av palmer, och eftersom det precis innan vi landade hade kommit en skur var luften tropiskt regnskogsblöt.
Vi gick ut, för det var ju hela grejen med att åka till Nice.
Inga strumpbyxor och öppna skor!
Vi gick igenom parker och på stora gator.
Fram till gamla stan.
och Garibalditorget.
Där vi drack champagne och kaffe och Evian. Livets lyxigaste trio!
Hela kvällen tillbringade vi på Café Turin, det skaldjurigaste stället i Nice. Jag hade nämligen en stark längtan efter skaldjursplatå så det åt vi. Ostronen var magiska, och sniglarna var faktiskt rätt goda de med. Fast de minismå räkorna visste vi inte riktigt hur vi skulle hantera. Satt och skalade i en evighet för världens minsta räksmula. Men över det hela taget en toppenonsdageftermiddag, kunde inte önska min en bättre start på vår weekend faktiskt.
Translation: Our weekend in Nice started off with hotel lunch and shellfish for dinner at café Turin.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaireBlog Hotel Villa Rivoli à Nice - Tourisme à Nice & cote d'azur - Chambres à Nice - Situation de l'hotel - Réservations - Page Facebook - Hotel Calvi - Flash Hotel - Liens - Presse - Tarifs - Plan - Avis clients - Conditions générales